Тайната падна: В златните записи на Voyager са скрити най-добрите любовни бележки

Ексклузивно

Посланието на човечеството към звездите съдържа много лична комуникация между създателите под формата на мозъчни вълни за нова любов

Тайната падна:  В златните записи на Voyager са скрити най-добрите любовни бележки

В златните записи на Voyager са скрити най-добрите любовни бележки
Посланието на човечеството към звездите съдържа много лична комуникация между създателите под формата на мозъчни вълни за нова любов.
     
Сред всички звуци на Златните плочи са мозъчните вълни на Ан Друян, която си мисли как е влюбена в Карл Сейгън, другият създател на плочите.

Златните записи, носени от мисиите на Вояджър, станаха известни като опит за човечеството да се обясни на всички извънземни, които биха могли да ги намерят. Освен че бяха нашето въведение във Вселената, те също бяха нещо като любовно писмо до Земята, напомняне на човечеството за това, което е ценно за нас самите и нашия дом. Така че е подходящо, скрито сред по-познатите звуци, да е свидетелство за връзката между двамата водещи създатели на записите.

Космосът е толкова голям, че шансовете мисиите на Вояджър някога да бъдат открити от извънземни са малки, независимо колко дълго продължават. Захранванията на космическите кораби вече са на изчерпване. Докато се приближат до която и да е друга звездна система, ще има радиосигнали, по които да ги засекат, така че въпросът дали извънземните биха могли да измислят как да работят с фонограф е до голяма степен спорен.

Всички, които участваха в проекта, знаеха това. Посланието беше предимно за човечеството, за да ни насърчи да виждаме себе си като част от общ вид, а не като членове на понякога воюващи нации, и да ни напомни какво обичаме на Земята. Но в крайна сметка се намери място за нещо много по-лично: мозъчните вълни на един творец, който мисли за друг.

Официално известни като „ Мърморенето на Земята: Проектът за междузвездни съобщения на Вояджър“ , Златните записи бяха инициатива на Карл Сейгън, напредък към по-основната табела на Pioneer, която той защитаваше.

„Космическият кораб ще бъде срещнат и записът ще бъде пуснат само ако има напреднали космически цивилизации в междузвездното пространство“, каза Сейгън . „Но изстрелването на тази бутилка в космическия океан казва нещо много обнадеждаващо за живота на тази планета.“

Ан Друян беше наета като креативен директор със задачата да намери изображенията и музиката, които да включи, и да се опита поне някои от тях да имат смисъл за умовете, много различни от нашите. Докато Друян събираше възможностите, решенията за съдържанието на записите бяха взети от комисия, председателствана от Сейгън.

Друян работи в тясно сътрудничество с членовете на комитета, включително Франк Дрейк , но особено със Сейгън, и откри, че се влюбва в него.

Сред звуците на работещи машини, вятър и дъжд, поздравите на различни животни и музиката както на хора, така и на китове, записът съдържа едночасови записи на мозъчните вълни на Друян, съкратени до минута. Способността да се проследяват мозъчни вълни и да се превръщат в звук беше нова технология по това време и Друян и Сейгън се чудеха дали някой ден може да бъдат възкресени, за да разкрият нейните мисли.

Друян каза , че мислите й през обхванатото време са се разпростирали нашироко по темата за нещата, които бихме искали извънземните да разберат за себе си. 

Това включва историята и предизвикателствата на човешките цивилизации, но също и какво е да се влюбиш. Друян каза на Radiolab , че нейните мозъчни вълни са записани само два дни след като тя и Сейгън са заявили любовта си един към друг. Следователно мислите за любовта бяха повече от теоретични и по-специално за самия Сейгън.

Саган и Друян се женят и са заедно до смъртта му. Тяхното сътрудничество включваше документалната поредица Космос , която все още се счита за забележителност в научната комуникация. Друян също допринесе за книгата на Сейгън Pale Blue Dot , която включва известните му размишления върху снимката на Земята на Вояджър 1 , връщайки се към темата за нашето общо човечество и нашата зависимост от „единствения дом, който някога сме познавали“.

Междузвездното пространство е голямо и самотно, но и безопасно в сравнение с околността на звездите. Инструментите на "Вояджърс" скоро ще се повредят , но структурата на кораба и записите на борда се очаква да оцелеят милиарди години. Каквото и да стане с човечеството и Земята през това време, записът, включително мислите на Ан за Карл, ще продължи да живее.

Пълните звуци на златния запис вече могат да бъдат намерени онлайн и записите са преиздадени за тези, които предпочитат оригинала.

Последни новини

06:52 Мъск продава мечтата на Tesla, но само не питайте за подробности

06:52 Футболисти от всички възрасти на Етър отпразнуваха юбилея с песни на ''Ивайло''

06:51 Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша ВИДЕО

06:50 Хусите са атакували американски и израелски кораби

06:45 Пеещите фонтани в Пловдив отново работят

06:40 Аталанта продължава успешно на няколко фронта

06:39 Полша ще връща на Киев украинци, подлежащи на военна служба

06:36 Разхищение в особено големи размери: Транспортният проект на Варна стигна до прокуратурата

06:35 Русия наложи вето на резолюция на ООН, ето с какво е свързана

06:34 Спасиха 88-годишна жена от пожар в къща, предизвикан от нощна лампа

06:32 Проучване: Претендентката за президентския пост в Мексико Шейнбаум увеличава преднината си

06:30 Ливърпул почти загуби шансовете си за титлата след издънка в градското дерби (ВИДЕО)

06:30 Лондон иска увеличаване на разходите за отбрана в НАТО

06:30 Лъчо Танев: Гонзо е много честно момче, обвивка на Бербатов е, че е надменен

06:30 Парламентът ще разгледа на второ четене отлагането на либерализацията на пазара на ток за битовите клиенти

06:30 Честит рожден ден на неповторимия Ицхак Финци - актьор

06:24 Скамака: Щастлив съм, че помогнах на отбора

06:24 От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

06:20 Гимнастиците ни не успяха да се класират за финалите на Европейското

06:20 Евертън спря Ливърпул за титлата в Англия

06:20 Виенски мозъчен тръст: Путин няма да свърши парите за войната

06:20 Ако сте в Пловдив, гледайте приказен мюзикъл, който пали детското въображение

06:18 Повдигнаха обвинения на 18 души, опитали да променят резултата от изборите в Аризона през 2020 г.

06:18 Манчестър Юнайтед прояви колебливост, но победи последния в класирането (ВИДЕО)

06:15 Преминава студен фронт: Валежи с гръмотевици в 12 области

06:15 : В Барселона обявяват ключово за отбора

06:10 Планова техническа профилактика на предаватели на БНР

06:10 Професионални успехи за Скорпионите, късметът е на страната на две зодии

06:09 Няма да има вода в части три столични района

06:05 Актьорът Ицко Финци на 91 – живот, който продължава да изненадва всеки ден

Последни новини 0